Sunday, 9 October 2016

Marah dan Stress Penyebab Kanser

Assalamualaikum. Tolong laa.. Tolong laa Jangan marah-marah ! Haa hari ini saya nak share fakta yang saya baru belajar. Orang yang cepat dan sukaaa sangat marah-marah, pendam perasaan dan stress ada potensi besar untuk mendapat kanser ! Perasan tak, bila kita marah, kita akan bercakap laju. Seolah olah macam bercakap dalam satu nafas. Kalau boleh semua ayat berebut-rebut nak keluar time tu jugak. Bernafas tak lancar lah senang cerita.

Marah Stress Pendam Rasa Faktor Kanser
Tahukah anda, ketika itu, Carbon dioxide (CO2) akan termasuk semula ke dalam badan. Sepatutnya CO2 dihembus keluar dan Oxygen yang di sedut masuk ke dalam badan. Tapi bila marah, CO2 pun kita terbantai sedut masuk dalam badan, dan menjadikan darah kita berasid. Bila darah berasid, badan pun mula berasid. Dan ketika itulah sel sel jahat seperti kanser mula terbentuk dalam badan,

Ini fakta tau! Sebab itulah ramai orang yang suka marah-marah, stress dan pendam perasaan ni mudah dapat kanser. Sebab kanser saaangatlah suka badan berasid ni. Tempat dia makanan dia. Ya, orang yang rajin pendam rasa suka makan hati sorang-sorang, tak share dengan orang, haa ini pun menjadikan badan mudah berasid dan menjemput sel-sel kanser berumah di dalam badan kita. 

Jadi, apa perlu buat ketika rasa marah, kecewa atau makan hati? Banyakanlah beristigfar. Menangis mengadu pada Dia. Cerita seeeemuaaa pada Dia. Insha Allah reda marah tenang jiwa kita. 😅 Dan jangan lupa jaga makan ! pernah dengan , You are what you eat ? Sebab itu pastikan makanan yang di ambil berkhasiat dan seimbang. Paling baik detox la badan buang segala parasit jahat yang selalu gangu sistem badan kita tu. Jejomss! 😘

Nota. Tahukah anda salah satu cara paling cepat untuk redakan marah? Ambil vitamin B-Complex. B-complex mampu meredakan tekanan dan stress kerana ia mambantu menjaga saraf kita dengan baik. Nak dapatkan Vitamin B-Complex dengan cara makan yang paaling berkesan? Boleh call saya segera,
011-3554 6004 (CT ZAINAB)
vitamin anti-stress dan melegakan marah

Ps. Thankyou husbengg sebab selalu ilek je layan marah kita. Nampak gaya kena detox ni. Hihi

No comments:

Post a Comment